Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Rákóczi túrós II

2008.02.06

Hozzávalók:
a tésztához:
10 dkg liszt
8 dkg vaj
5 dkg porcukor
1 tojás
0,5 dl tejföl
1 késhegynyi szódabikarbóna
a töltelékhez:
50 dkg túró
15 dkg cukor
3 dkg búzadara
2 tojás
1 dl tejföl
a tetejére:
3 tojásfehérje
9 dkg cukor
vaníliáscukor (a szóráshoz)

A tésztához való anyagokat összegyúrjuk, kinyújtjuk, és félig kisütjük. A túrót szitán áttörjük, és hozzákeverjük a cukrot, a darát, a tojások sárgáját, a tejfölt, végül a tojások felvert habját. A túrókrémet a félig sült lapra kenjük, és forró sütőben átsütjük. Ha kész, a cukorral felvert tojáshabot a töltelék tetejére kenjük. Visszatesszük a sütőbe s a tetejét barnára sütjük, végül megszórjuk vaníliáscukorral. Ha kihűlt, vízbe mártott késsel kockákra vágjuk.