Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Rákóczi túrós I

2008.02.06

Hozzávalók:
a tésztához:
15 dkg liszt
10 dkg vaj
5 dkg porcukor
1-2 evőkanálnyi víz
1 csipetnyi só
a töltelékhez:
33 dkg tehéntúró
10 dkg cukor
3 dkg búzadara
1 dkg vaníliáscukor
3 tojás sárgája
5 dkg mazsola
lekvár (a töltelék alá!)
a habhoz:
3 tojásfehérje
15 dkg kristálycukor
2 evőkanálnyi piros lekvár

A tészta alkotóit keverd össze, majd nyújtsd ki, helyezd tepsibe (sütőpapírra) és 180 Celsius-fokos sütőben félig süsd meg. Közben a töltelék anyagait is keverd össze. A félig sült tésztát kend meg vékonyan lekvárral, terítsd rá a tölteléket, és tedd vissza a meleg sütőbe, hogy szikkadjon. A tojásfehérjéket a cukorral verd kemény habbá, és simacsöves nyomózsákkal (vagy, ha az nincs, egy kivágott sarkú nylonzacskó segítségével) rácsozd be habbal a túró tetejét. Hintsd meg porcukorral, és 150 Celsius-fokos sütőben kb. 15 percig süsd. Ha kész, díszítsd lekvárcsíkokkal a tetejét.