Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Zöldbabos csirkesaláta

2008.02.06

 

Hozzávalók (4 személyre):
1/2 főtt vagy sült csirke
50 dkg zöldbab
2 kis vöröshagyma
3 dl joghurt
3 evőkanálnyi olaj
1 csokor petrezselyemzöld
fél citrom leve
cukor
őrölt fehérbors

A kicsontozott húst vágd vékony csíkokra. A megtisztított zöldbabot kevés sós lében párold majdnem puhára. Egy evőkanálnyi olajon párold üvegesre a vékonyra karikázott vöröshagymát. A joghurtba dolgozd bele a citromlevet, a maradék olajat, valamint a finomra vágott petrezselymet, majd cukrozd, sózd és borsozd meg. Egy salátás tálban keverd össze a húst, a leszűrt és kihűlt babot, meg a hagymát, végül öntsd le a joghurtmártással, és jól forgasd át. Tálalás előtt néhány órára (lefedve) tedd jégszekrénybe, hogy ízei összeérjenek.