Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Virslis karfiol saláta

2008.02.03
Szükséges alapanyagok:


50 dkg karfiol

4 evőkanál citromlé
4 virsli
1 közepes lilahagyma
1 csokor metélőhagyma
1 evőkanál mustár
fél mokkáskanál őrölt bors
4 evőkanál olaj

 

Elkészítés:


Kezdd mindenekelőtt azzal a munkát, hogy bontsd a karfiolt rózsáira, majd enyhén sós és a fele citromlével ízesített vízben főzd puhára, szűrd le, és hagyd kihűlni! A virslit is főzd meg, majd vágd fel karikákra!
A lilahagymát tisztítsd meg, aztán vágd fel kockákra, s ugyanígy tégy a metélőhagymával is, csupán annyi különbséggel, hogy azt egészen finomra, apróra vágd fel! A következő lépés az lesz, hogy a maradék citromlevet elkeverjük a mustárral és a borssal, majd az olajat cseppenként beledolgozzuk.
Végezetül a karfiolt, a karikára vágott virslit illetve a hagymát szépen beleforgatjuk, és a pici, apró darabokra vágott metélőhagymával szórjuk meg a tetejét.
Ha tetszik, még ma készítsd el, aztán fogyaszd egészséggel!