Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Svéd gombasaláta

2008.02.03

Hozzávalók:

60 dkg csiperkegomba
1 vöröshagyma
4 evőkanál olaj
1 mokkáskanál só
egy csipet őrölt bors
1 babérlevél
15 dkg paradicsompüré
fél citrom leve
1-2 evőkanál porcukor
egy-egy csipet rozmaring és kakukkfű

csiperke gomba
csiperke gomba

Elkészítés:


Az első lépés az, hogy a gombát és a hagymát megtisztítjuk, a gombát kis szeletekre, a hagymát pedig finom, apró darabokra vágjuk.
A hagymát olajon üvegesre sütjük, majd hozzáadva a gombát néha megkevergetve tovább pirítjuk. Megsózzuk, megborsozzuk, beletesszük a babérlevelet, majd fedő alatt, kis lángon
6-8 perc alatt puhára pároljuk. Amikor ezzel megvagyunk, hozzáadjuk a paradicsompürét, és citromlével, majd porcukorral ízesítjük, végül pedig a kakukkfűvel és a rozmaringgal fűszerezzük.
Ennyi az egész! Levesszük a tűzről, és hűlni hagyjuk.
Ugye, milyen egyszerű?