Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Sonkás tésztasaláta

2008.02.03

Hozzávalók:

 

25 dkg orsótészta

20 dkg sonka
2 alma
3-4 csemegeuborka
10 dkg paprikával töltött olajbogyó
5 evőkanál majonéz
4 evőkanál tejföl
néhány csepp citromlé
fél csokor petrezselyem
késhegynyi bors

Elkészítés:

 

Amikor a sonkás tésztasalátát kezdjük elkészíteni, első lépésként főzzük ki az orsótésztát enyhén sós vízben! Főzés után azonnal szűrjük le, öblítsük le, és hagyjuk lecsepegni! Hámozzuk meg, és csumázzuk ki az almát! Ezután a sonkával és az ecetes uborkával együtt vágjuk vékony csíkokra, az olajbogyót pedig szeleteljük fel!
A majonézt keverjük el a tejföllel, a citromlével, a felaprított petrezselyemmel valamint a borssal. Végezetül az előkészített hozzávalókat forgassuk bele ebbe a tejfölös, majonézes mártásba!
Pihentetheted is egy kicsit a hűtőben, de azonnal is fogyasztható! Kiváló vacsora lehet!