Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Sajtsaláta

2008.02.03

A sajtsaláta talán még nem annyira elterjedt salátaféle, mégis nagyon finom lehet annak, aki kedveli a sajtokat. Rendkívül egészséges, fehérjében gazdag finomságot készítünk ma, amelyben a sajton és a joghurton kívül még más vitaminban gazdag összetevők is megtalálhatók! Lássuk, melyek is ezek!

 

Hozzávalók:


25 dkg ementáli sajt
arasznyi kígyóuborka (ez kb. 10 dkg-ot jelent)
2 alma
3 főtt tojás
1 csomó retek
fél fej saláta
6 evőkanál tejföl
4 evőkanál joghurt
só (ízlés szerint)
pár csepp citromlé
1 csapott evőkanál porcukor
1 kiskanál mustár

Amint láthattad, a saláta fő alkotóeleme az ementáli sajt, mégis, ha ezt a fajta sajtot nem szereted, akkor sincs semmi baj, mert kedved szerint változtathatsz a recepten. Egyedül annyit vegyél figyelembe a sajtfajta kiválasztásánál, hogy állagát tekintve hasonló legyen az ementálihoz, mint például a trappista vagy az eidami.

 

Elkészítés:


Hámozd meg a megmosott kígyóuborka darabot, tisztítsd meg, és csumázd ki az almát, főzd meg keményre a tojásokat, és tisztítsd meg a retket! Ezután a sajtot, az uborkát, az almát, a retket valamint a főtt tojást vágd apró kockákra vagy csíkokra tetszés szerint! A salátát mindenképpen vékony csíkokra szeleteld! Amikor mindezzel megvolnál, keverd össze egy külön tálban a tejfölt a joghurttal, sózd meg ízlés szerint, add hozzá a megadott mennyiségű citromlevet, a porcukrot és a mustárt, keverd el jól, végül pedig a megkapott mártásba szórd bele az előzőleg feldarabolt hozzávalókat, forgasd át az egészet, és készen is vagy!
A sok hús után kifejezetten jót fog tenni a gyomornak ez a rendkívül kellemes sajtsaláta, ami ráadásul még finom és egészséges is. Fogyaszthatod magában, de piríthatsz hozzá kenyeret is!
Jó étvágyat!