Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Orosz hússaláta

2008.02.03
A hozzávalók:


25 dkg sertéssült
2 darab főtt burgonya
1 alma
1 közepes ecetes uborka
2 főtt tojás
10 dkg főtt, füstölt marhanyelv vagy sonka
6 evőkanál majonéz
1 dl tejföl (csak akkor, ha szaftosabban szeretnéd)
1 kiskanálnyi mustár
1 kiskanálnyi porcukor
fél mokkáskanál őrölt bors

egy kiskanál citromlé
fél csokor petrezselyem
salátalevél a tálaláshoz (ezt ki is hagyhatod)

 

Elkészítés:


A sertéssültet, a főtt burgonyát és a meghámozott, kicsumázott almát, az uborkát, a főtt tojást és a nyelvet gyufaszálnyi csíkokra kell vágnod! Külön keverd össze a majonézt, ha úgy döntöttél, hogy szeretnél bele, akkor a tejfölt, a mustárt, a porcukrot, az őrölt borsot, ízlés szerint a sót, a citromlevet és a felaprított petrezselymet! Amikor az öntet kész, öntsd az apróra vágott finomságokra, majd óvatosan forgasd át!
Ha fontosnak tartod a tálalást, a tál aljára tehetsz díszítésként salátaleveleket, s erre kell ráhalmoznod a salátát. Akár magában, akár egy szelet kenyérrel, meghozza majd a várt élményt! Remélem, utána Te is egyet értesz majd velem! Jó étvágyat!