Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Majonézes tésztasaláta

2008.02.03

Hozzávalók:

30 dkg makaróni,
só,
20 dkg sonka,
3-4 csemegeuborka,
1 szép, húsos, piros színű kaliforniai paprika,
1 csokor petrezselyem,
6 evőkanál majonéz,
4 evőkanál tejföl,
1 evőkanál ketchup,
csipetnyi őrölt bors.

 

A salátát úgy kell elkészíteni, hogy elsőként a tésztát még nyersen 5-6 cm-es darabokra tördeljük. Aztán enyhén sós vízben puhára főzzük, leszűrjük, és hideg vízzel leöblítjük. Öblítés után hagyjuk lecsöpögni! A kicsumázott paprikát, a sonkát és az uborkát vékony, gyufaszálnyi csíkokra szeljük, a petrezselymet pedig finom, apró darabokra vágjuk.
Ezután jöhet a mártás! A majonézt, a tejfölt, a sót, borsot és ketchupot elkeverjük, s amikor ezzel elkészültünk, hozzáadjuk a feldarabolt hozzávalókat. Szépen megforgatjuk az egészet, tálba tesszük, majd akár paradicsom szeletekkel, petrezselyem zöldjével vagy salátalevéllel díszíthetjük. Végül nem marad más hátra, mint elfogyasztani.
Jó étvágyat hozzá!