Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Majonézes mexikói zöldsaláta

2008.02.03

Hozzávalók:

30 dkg fagyasztott kukorica,
15 dkg fagyasztott sárgarépakocka,
15 dkg fagyasztott zöldborsó,
15 dkg fagyasztott zöldbab,
só,
10 dkg marinált paprika,
egy kis darab vöröshagyma,
fél csokor petrezselyem,
8 evőkanál majonéz,
1 evőkanál porcukor,
fél mokkáskanál őrölt bors.

 

Elkészítés:


A fagyasztott zöldségeket enyhén sós vízben főzd puhára, majd szűrd át, csöpögtesd le, és hagyd hűlni! A marinált paprikát vágd vékony csíkokra, a vöröshagymát és a petrezselymet pedig aprítsd fel finom kis darabokra!
Ezt követően egy külön tálban a majonézt keverd el a megadott fűszerekkel, a sóval, porcukorral, borssal! S ha az ízlésed úgy kívánja, egy-két evőkanál tejfölt is keverhetsz a mártáshoz, ettől könnyebb lesz, kevésbé érzed majd töménynek.
Az elkészített mártáshoz keverd hozzá a felaprított hagymát és petrezselymet, majd a lecsöpögött és elhűlt zöldséget finoman forgasd bele!
Ezzel készen is volnánk! Fogyaszthatod magában is, de ha nagy húskedvelő vagy, ehetsz hozzá valamilyen finom sonkát vagy sült húst! Mindkét formája nagyon finom. Jó étvágyat hozzá!