Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Majonézes hússaláta

2008.02.03
Lássuk a hozzávalókat:


10-10 dkg párizsi, sertéssült, főtt, füstölt marhanyelv és egy is gyulai kolbász
1 nagy alma
2 csemegeuborka
2 főtt burgonya
fél fej saláta
1 kiskanál mustár
só, őrölt bors (ízlés szerint)
1 kis csokor petrezselyem
8 evőkanál majonéz
1 evőkanál ketchup
1-1 evőkanál citromlé és porcukor

 

majonéz
majonéz
Elkészítés:


Kezdjük azzal, hogy a felsorolt húsféleségeket, a kicsumázott, meghámozott almát, a csemegeuborkát, a burgonyát és a salátát gyufaszálnyi csíkokra vágjuk (Készülj fel, ez nem kis idő!). Ezt követően a mustárt a sóval, borssal és az apróra vágott petrezselyemmel a majonézbe keverjük. Ezt tovább ízesítjük még a citromlével, a porcukorral és a ketchuppal, majd a csíkokra vágott hozzávalókat ebbe a mártásba forgatjuk. Tálalhatjuk magában is kenyérrel, de tölthetjük levágott tetejű, kibelezett paradicsomokba is.

 

A paradicsom levágott tetejét aztán kis kalap gyanánt majd visszatehetjük rá. Mielőtt beletöltjük a hússalátát az immár üres paradicsomba, picit sózzuk és borsozzuk meg a belsejét.
Amikor már megtöltöttük, és rátettük a kalapját, reszelhetünk a tetejére díszítésként főtt tojássárgáját vagy sajtot is. Igazán finom ennivaló lesz belőle, majd meglátod, ha te is elkészítetted. S hogy a siker a családod vagy a barátaid körében sem fog elmaradni, abban egészen biztos vagyok! Jó étvágyat!