Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Majonézes halsaláta

2008.02.03
Szükséges alapanyagok:

 

A halsaláta éppen olyan könnyen elkészíthető, mint más majonézes saláták, leszámítva, hogy természetesen a hozzávalók némileg módosulnak. Viszont előnyére szolgál, hogy más hússalátákhoz képest sokkal könnyebb, és talán egészségesebb is a halhús miatt.
De nézzük, miben más ez a saláta, s milyen hozzávalók szükségesek az elkészítéséhez!

 

Legyen otthon:

30 dkg halfilé,
45 dkg burgonya,
15 dkg csemegeuborka,
2 közepes alma,
2 főtt tojás,
7 evőkanál kész majonéz,
1 púpozott evőkanál mustár,
1 csapott evőkanál porcukor,
1 mokkáskanál só,
1 citrom leve!

 

Elkészítés:

A burgonyát hámozd meg, vágd kb. fél cm-es karikákra, és enyhén sózott vízben főzd meg! A tojásokat keményre kell főzni, tehát forrástól számítva kb. 10 percig hagyni kell a vízben! A halfilét szintén főzd meg sós vízben, majd mikor mindhárom kihűlt, de legalábbis langyosak, hozzákezdhetsz a további munkálatokhoz. A halat, a burgonyát, az uborkát, a meghámozott almát és a főtt tojást együtt vágd vékony csíkokra! A majonézt, a mustárt, a porcukrot, a sót és a citrom levét (nem muszáj egy egész citromot kifacsarni, csak akkor, ha szereted a kissé savanykás, fanyar ízeket) keverd el egymással!
Ezután már csak annyi teendőd maradt, hogy a csíkokra vágott finomságokat a mártásba szórod, és jól megforgatod, de óvatosan, nehogy teljesen összetörjenek.
Ezzel készen is vagyunk! A tálban lévő halsalátát díszítheted egy citromkarikával, esetleg még petrezselyem zöldjével. Kis hűtés után máris fogyasztható! Remélem, elnyeri a tetszésedet!