Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Gundel palacsinta

2008.02.06

Hozzávalók (10 személyre):
palacsintatészta (35 dkg lisztből)
diós töltelék (30 dkg dióbélből)
a mártáshoz:
15 dkg csokoládé
5 dkg kakaópor
8 dkg kristálycukor
4 dl tej
4 tojássárgája
3 dkg liszt
0,5 dkg vaníliás cukor
0,5 dl rum
a tálaláshoz:
porcukor

A tésztából süss 20 darab palacsintát, s azokat letakarva tartsd melegen.
A tej háromnegyedét forrald fel a csokoládéval. A tojássárgákat keverd el a kristálycukorral, a vaníliás cukorral, a kakaóporral, a liszttel, majd add hozzá a maradék hideg tejet. Fogj egy habverőt, s azzal folyamatosan mozgasd ezt a masszát, miközben a forralt csokoládés tejet nagyon lassan hozzácsorgatod. A mártást ezután melegítsd vízfürdőben, míg be nem sűrűsödik. A vízben hagyva tartsd melegen, s csak a felhasználás előtt keverd bele a rumot.
A palacsintákat töltsd meg a diókrémmel, s a csokoládémártással meglocsolva, porcukorral megszórva tálald.