Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Mézes krémes

2008.01.16

Hozzávalók:

Egy zománcozott tálban összekeverünk 3 dkg zsírt, 1 egész tojást, 15 dkg cukrot, 2 evőkanál langyos mézet, 4 kanál tejet, egy kávéskanál szódaport. Tüzön egy lábas víz fölé állítva addig keverjük, míg a massza fel nem forr, de főzni nem szabad!

Ezután összegyúrjuk 45 dkg liszttel és a tésztát 4 részre osszuk. Kissé pihentetjuk, és 4 lapot sütünk belőle.

Töltelék:

Középen barack íz, alatta és felette a következő krém: 3 dl tejbe belefőzünk 3 evőkanál lisztet, citromhéjjal ízesítjük.

15 dkg vajjal, 25 dkg porcukorral, 1 csomag vaniliás cukorral habosra keverjük.

Csak másnap szeleteljük hosszúkásra, tetejére porcukrot szórunk.