Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Stefánia torta

2008.01.24

Tészta készítése:

25 dkg margarin, 42 dkg liszt, 24 dkg porcukor, 4 tojás sárgája, 1 kanál kakaó, 14 dkg dió, 1 sütőpor. Ezeket összegyúrjuk,  vékonyra  nyújtjuk, majd pogácsa szaggatóval  kiszaggatjuk. Ezután kisütjük a tésztákat.

Töltelék:

4 tojás fehérjét 24 dkg cukorral gőz felett felverjük. 2 kanál baracklekvárt teszünk bele. Ezzel összeragasztjuk a tésztákat.

Máz:

10 dkg margarin, 3 evőkanál kakaó, 4 kanál porcukor, 1 kanál forróvíz. Ezt felmelegítjük, hűtés után a tetejére öntjük. (De nem főzzük.)