Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Paradicsom leves

2013.05.14

Paradicsom leves

 

Hozzávalók:

 

1 üveg paradicsomszósz,

1-2 kanál zsír,

1-2 kanál liszt,

Só,

Cukor (1-2 evőkanál)

1 fej hagyma,

1 szál zellerzöld,

Kevés tészta (cérna metéltet szoktam jól összetörni a kezemmel, 1-2 marék elég bele.)

 

Kb. 2,5 l vízbe beleteszem a szószt, hagymát egészben, zeller levelet, kevés ideig főzöm, kb. 10 percet, aztán beleteszem a tésztát. Közben vékony rántást készítek, felöntöm gyorsan vízzel és beleteszem a levesbe, forralásig főzöm. Hagyma, zeller kimehet belőle.

 

                                                                   Jó étvágyat!