Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Burgonyaleves

2013.05.14

Burgonya leves

 

Hozzávalók:

 

4-5 szem krumpli,

2-3 evőkanál zsír,

2 evőkanál liszt,

½ evőkanál pirospaprika,

1 csokor petrezselyem zöld,

2 gerezd fokhagyma,

Kb. ½ evőkanál só,

3-4 evőkanál tejföl,

2 l víz.

 

Elkészítési idő: ½ óra

 

A krumplit megtisztítom, felkockázom, felteszem főni kb. 2 liter vízbe. A vízbe beleteszem a fokhagymát, sót. Ha kész, (kb. 20 perc) akkor beleteszem az apróra vágott petrezselyem zöldet.

 

A zsíron megpirítom világos színűre a lisztet, leveszem a tűzről, ekkor belekeverem a pirospaprikát, majd hirtelen hidegvizet engedek rá. Ha nem csomós, belekeverem a levesbe. Ha csomós, akkor átszűröm.

 

Beleöntöm a levesbe és egyet rottyantok rajta, majd elzárom alatta a tüzet. A hideg tejfölre merek pár kanál forró levest, és összekeverem vele, majd beleengedem a levesbe.

 

Minden második fogás illik hozzá, ami nem tejfölös (kiéve a túró gombócot).

 

 

 

                                                                                                 Jó étvágyat!