Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Almaleves

2013.05.14

Almaleves

 

Hozzávalók:

 

6-8 db alma,

1 csomag vanília pudingpor,

3-4 evőkanál cukor,

½ l tej.

 

Az almákat megtisztítom, feldarabolom és felteszem főni vízbe (kb. 1 liter víz), beleteszem a cukrot is. Közben kikeverem a pudingot a tejjel.

 

Az alma hamar megfő, ha felfőtt a víz, kb 5 perc alatt kész. Ekkor beleteszem a tejjel kikevert

pudingot, úgy, hogy a pudingba teszek merőkanalanként a forró léből, amennyit csak tudok, majd visszaöntöm az almás lébe. Egy forralásig hevítem. (Azért kell a hideg tejbe önteni lassan a forró levet és nem fordítva, mert így nem húzza össze a savanyú gyümölcs a tejet, különben összecsomósodna.)

 

Így minden gyümölcsfélét meg tudsz csinálni levesnek. A fehér gyümölcsökhöz a vanília puding illik, a piros gyümölcsökhöz pedig a puncspuding.

 

Ha mártást akarsz, akkor annyi, hogy minél kevesebb lébe tedd fel főni a gyümölcsöt.

A mártáshoz illik a főtt krumli, a főtt hús, amiből húslevest főztél.

 

              

                                                                                         Jó étvágyat