Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Zöldbabfőzelék

2013.05.27

Zöldbab főzelék

 

Hozzávalók:

 

1 kg mirelit bab/1 kg friss zöldbab,

Fokhagyma,

Pár szem krumpli

Só, kb ½ evőkanál

Kevés zsír,

Piros paprika,

tejföl, kb 1 kis pohár

kb 2 evőkanál liszt.

(Lehet füstölt kockát/füstölt husit, sonkát beletenni, de lehet a nélkül)

 

A zöldbabot felteszem főni, teszek bele bőven fokhagymát, kb ½ l vizet (2 bögre) ráengedek, megsózom, majd hagyom főni, (kb ½-1 óra). Közben megtisztítom a burgonyát, azt is beleteszem.

 

Rántást készítek, amibe a végén piros paprikát teszek és ha megfőtt a bab, akkor beleöntöm. Ha felfőtt, elzárom a gázt és a tejfölt melegen belekeverem.

 

Feltétek: pörkölt, fasírt, sült husi, tojás, bundás kenyér, stb.

 

                                                                                                             Jó étvágyat!