Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Tökfőzelés

2013.05.27

Tökfőzelék

 

Hozzávalók:

 

1 kg mirelit tök/1 nagy friss tök, ami le kell reszelni nagy lyukú reszelőn

Só, kb ½ evőkanál

Kevés zsír,

1 fej hagyma,

Piros paprika,

tejföl, kb 1 kis pohár

kb 2 evőkanál liszt.

 

A zsíron a hagymát megpirítom, beleteszem a piros paprikát, majd ráteszem a fagyott tököt, kb ½ l vizet (2 bögre) ráengedek, megsózom, majd hagyom főni, (vigyázz, az kiolvadástól számítva, kb ½ óra).

 

A tejfölbe belekeverem a lisztet, nagyon nehéz csomómentesre, így a botturmix tökéletesen elkeveri. Amikor a tök megfőtt, óvatosan teszek a forró léből pár kanállal a tejfölös lisztbe, majd gyorsan belekeverem a tökbe. Ezt nevezzük habarásnak.

 

Feltétek: pörkölt, fasírt, sült husi, tojás, bundás kenyér, stb.

 

                                                                                                             Jó étvágyat!