Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Krumpli főzelék

2013.05.14

Krumpli főzelék

 

Hozzávalók:

 

Kb 1 kg krumpli

Só,

Tejföl,

Babérlevél,

Liszt,

Ha kell piros paprika

 

A krumplit felteszed kevés vízbe,  (éppen elfedje) só, babérlevél bele. Ha megfőtt, akkor kevés zsírral rántást készíteni, kb 2-3 evőkanál zsír, 2 evőkanál liszt. Halványra pirítani, hirtelen vízzel felengedni, összekeveri, beleönteni a krumpliba. Felforralni. Ha kész, tejfölt

belekeverni még forrón, de nem kell már felfőzni. Ha pirosan szeretitek, akkor a rántásba a víz előtt keverj egy kis piros paprikát. De a kolbi majd megfesti neked, szép színesre!

 

                                                                                                 Jó étvágyat!