Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Zöldborsós szelet

2013.07.13

Zöldborsós szelet

 

hozzávalók 4 főre

  • 4 nagyobb karajszelet , csont nélkül
  • 50 dkg zöldborsó
  • 2 dl tejszín
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • 1 ek zsír
  • 1 ek vaj
  • 1 tk étkezési keményítő (el is maradhat)
  • kevés liszt
  • bors

 

elkészítés

  1. A karajszeleteket kiverjük, sózzuk, borsozzuk, pár percig állni hagyjuk, majd egy kevés lisztben megforgatjuk.
  2. A zsírt felforrósítjuk, és a hússzeleteket mindkét oldalukon hirtelen pirultra sütjük. Kivesszük, félretesszük.
  3. A visszamaradt zsírt felszaporítjuk egy kevés vajjal, beleöntjük a zöldborsót.
  4. Annyi vizet öntünk alá, hogy épp ellepje, sózzuk, borsozzuk, bőven megszórjuk finomra vágott petrezselyemmel.
  5. Ha már forr, viszatesszük a hússzeleteket, és az egészet lassú tűzön, fedő alatt puhára pároljuk.
  6. Már így is kész és finom, de lágyabb ízű lesz, ha a borsós szaftot összeforraljuk némi tejszínnel.
  7. Ha túl sok vizet zúdítottunk volna alá, és a szaft nem elég sűrű, a tejszínben keverjünk el egy kevés étkezési keményítőt, így öntsük a borsóra. Épp csak fel kell forralni, és már kész is van.