Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Rizses hús (tavaszi)

2013.05.14

Rizses hús (tavaszi)

 

Hozzávalók:

 

Sárgarépa (kb. 5 szál),

Fehérrépa (kb. 3-4 szál),

Zeller (1 db kisebb gumó, vagy 2-3 szelet egy nagyból),

Karalábé (1 db kisebb, vagy 2-3 szelet egy nagyból),

Zöldpaprika (1db),

Hagyma (1 fej),

Zeller zöld (ha van, egy szál),

Petrezselyemzöld (ha van, 1 csomó),

Mirelitt zöldborsó (1 bögrényi)

Só,

Törött bors,

Hús (kb. 1 kg, pulyka mell-comb, csirke mell, disznó comb)

Rizs (1 bögre)

 

A húst feltesszük főni háromszor annyi vízbe, mint a rizs. Beletesszük a zöldségeket, apróra vágva, kivéve a fásakat, amit egyben, majd kivesszük a végén, sózzuk, borsozzuk. (Mirelittet csak a végén rakjuk bele.)

Kb. 2 órát főzzük. Amikor kész, beletesszük a zöldborsót, rizst, apróra vágott petrezselyem zöldet és készre főzzük. Ha állni hagyjuk étkezés előtt egy kicsit, jobb lesz az állaga, mert a rizs jól felszívja a vizet.

 

Amikor tálaljuk, reszelt sajtot tehetünk rá, úgy mikrózzuk egy kicsit, de nem fontos.

 

Mindenféle savanyúság, saláta, nagyon jó hozzá. Cékla, uborka, friss salik, káposzta saláta.

 

Ja, hogy hasonlít a húsleveshez? Akkor te ebben már profi vagy!

 

                                                                                                             Jó étvágyat!