Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Rakott padlizsán

2013.05.14

Rakott padlizsán

 

Hozzávalók:

3 közepes padlizsán

1 csirkemell vagy lehet 35-40 dkg sertéscomb is /darálva/

5 gerezd fokahagyma

2 evőkanál olaj a hús sütéséhez

fél liter tejföl vagy joghurt.

3 evőkanál olaj

1 dl tej (a tejfölbe keverve)

10 dkg sajt reszelve

1 bögre rizs főzve, ételízesítővel ízesítve

zsemlemorzsa a tepsi aljára

Elkészítés:

A ledarált húst az olajon az összezúzott fokhagymával puhára pároljuk. A tepsit kikenjük, morzsával megszórjuk. A padlizsánt 1 cm vastagra karikázva soronként lerakjuk, 1 sor padlizsánra kevés párolt húst, kevés rizst teszünk, majd az olajjak és tejjel elkevert tejföllel meglocsoljuk, hogy ne legyen száraz. Ezt végig ismételjük. A tetejére padlizsánt teszünk, majd tejfölt és a reszelt sajtot. Fólia alatt 200 fokon 20 percig sütjük, majd levesszük a fóliát, és pirosra sütjük.

                                                                                                     Jó étvágyat!