Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Diós szelet

2008.01.16

Hozzávalók:

30 dkg liszt, 15 dkg margarin, 5 tojás, 20 dkg darált dió, 10 dkg porcukor, 20 dkg kristálycukor, 1 vaniliás cukor, 1 csipet sütőpor, 4-5 evőkanál baracklekvár

Készítés:

Deszkán összeállítjuk a tésztát, a lisztet elmorzsoljuk a margarinnal, beletesszük a sütőport, közepébe a porcukrot, 1 tojássárgáját. Összegyúrjuk a tésztát.

Kisebb tepsit kibélelünk a tészta 3/4 részével. Kis szélt készítünk a tésztából. Rákenjük a lekvárt, majd a következő masszát: 5 tojásfehérjéből kemény habot verünk, hozzáadjuk a cukrot, egyenként 4 tojássárgát, végül a diót. A maradék tésztából berácsozzuk.

Előmelegített sütőben közepes tűznél sütjük. Hosszúkás  szeletekre vágjuk, megszórjuk a vaníliás cukorral.